Ribolovna zona Strmec

Naša Ribolovna zona Strmec broji 22 večih i manjih jezera i desne obale rijeke Save u dužini od četiri i pol kilometara, od skele u mjestu Medsave do Podsusedskog mosta.

Ovo je službena detaljna karta Ribolovne zone našeg Ribičkog društva na kojoj se vidi položaj i raspored svih jezera i riječne obale. Klikom na sliku otvara se uvečanje u novom prozoru.

Na našim jezerima možete uloviti ciprinidne vrste: šaran ,amur, štuka, deverika, babuška i.t.d; dok na rijeci Savi možete uloviti i mrenu, štupsera, klena, soma i.t.d...

 

Jezero Kipišće

Jezero Kipišće je, radi svog položaja, naše najpoznatije jezero. Smješteno je na ulazu u Strmec, u blizini prodajnog mjesta ribolovnih dozvola i na cesti za Svetu Nedjelju. Okruženo je raznovrsnim drvećem i boravak na njemu je vrlo ugodan, bez obzira na blizinu naselja i prometnice. Dužine je stotinjak metara i gotovo toliko širok, a najveće dubine do dva metra. U ovom jezeru ima nekoliko uobičajenih vrsta ribe, a među ribičima kruži priča i o jednom 'malo većem' somu...

 

Jezero 1

Ovo je naše najveće jezero, smješteno je u blizini rijeke Save, pa i njegova razina uvelike ovisi o vodostraju rijeke. Okoliš je uredan i sa mnogo opreme - klupama, roštiljima i koševima za smeće. Na ovom jezeru održavamo i natjecanja, pa o količini ribe i pravovremenom poribljavanju zaista nemorate brinuti.

Jezero je dugačko i obala je dostupna u cijeloj dužini, tako da ovdje ima mjesta za sve. Najveća dubina je oko tri metra u normalnom vodostaju.

 

Jezero 2

Ovo jezero je oaza mira u kojem se ribe prirodno mrijeste.

 

Rijeka Sava

Ovo je ujedno i najljepši dio savske obale, između Podsuseda i Slovenske granice, sa pogledom na pitome obronke zapadne Medvednice i Kamene Svate. U blizini je i nadvožnjak autoceste za Krapinu, pa je novopridošlicama i izvrstan orjentir za dolazak do široke šljunčane obale.

 

Jezero 9

Jezero je trokutastog oblika, najveće širine malo preko 100 metara, a obala je dostupna u cijeloj dužini. Najveća dubina je oko dva metra u normalnom vodostaju.
Ovdje ima više vrsta riba i pravo je mjesto za odmor.

 

Vrste riba u našoj zoni:

Na jezerima u našoj Ribolovnoj zoni obitavaju sve uobičajene vrste slatkovodnih riba. Količine određenih vrsta riba ovisi o planu poribljavanja u određenoj sezoni, ali i varira od jezera do jezera.

 

Šaran

Šaran je česta riba u našim jezerima, a trofejni ulovljeni primjerci dosežu i do 15 kilograma.

 

Som

I som je česta riba u našim jezerima, a trofejni ulovljeni primjerci dosežu i preko 15 kilograma.

 

Štuka

Štuka, po kojoj je i nazvano naše Društvo, također grize u našim jezerima, a ovaj trofejni ulovljeni primjerak težio je deset kilograma.

 

Smuđ

U našim jezerima možete upecati i smuđa, a težina največeg trofejnog primjerka nije zabilježena.

 

Ostalo

Osim ovih najcjenjenijih vrsta riba, u našoj Ribolovnoj zoni možete uloviti i još neke: