SRD Štuka iz Strmca

Sportsko ribolovno društvo Štuka iz Strmca djeluje od ne tako davne 1991. godine. Usprkos tome, slovi kao jedno od najaktivnijih ribičkih društava u Zagrebačkoj županiji, za što smo i dobitnici mnogih prizanja.

Uz to prepoznati smo i kao čuvari prirode, te nam je dodijeljena Ribolovna zona Strmec, koju čuvamo, održavamo i unapređujemo čestim akcijama. Uz to, naše ribolovno društvo se pojavljuje i na natjecanjima u našoj Županiji i šire.

Rad sa mladima

Posebnu pažnju pridajemo radu sa našim kadetima, čiji se broj povečava iz godine u godinu. Osim u radu Društva - akcijama čišćenja i održavanju okoliša, naš podmladak je aktivan i na ribičkim natjecanjima gdje postižu vrhunske rezultate.

Upravo u svrhu popularizacije ribičkog sporta krenuli smo sa organiziranjem Kupa kadeta Zagrebačke županije. Natjecanje se održava na našim jezerima, pa tom prilikom i populariziramo našu ribolovnu zonu.

 

Rezultati i priznanja

naša Udruga je primila, ali i dodijelila zaslužena priznanja i nagrade za uspješan rad i potpore. Ekipe naših kadeta višestruki su prvaci Lige Zagrebačke županije, kao što je to bila 1999. godine i ekipa seniora.

Aktivnosti SRD Štuka Strmec:

Poribljavanje jezera

Akcije poribljavanja i briga o ribljem fondu u našoj ribolovnoj zoni jedna je od naših glavnih aktivnosti u koju su uključeni svi članovi.

Ovakve akcije održavamo nekoliko puta godišnje i bitne su za bogat ulov, a samim tim i zadovoljstvo članova i gostiju na našim vodama.

Čišćenje okoliša

Tu su također i akcije uređenja okoliša naših jezera - krčenje prilaznih staza oko jezera, pa time povečavamo i izbor mjesta za ribolov.

Uređenje sadržaja oko jezera

Imamo i akcije uređenja popratnih sadržaja oko naših jezera sa potrebnom opremom, kako bi se posjetitelji - izletnici, ribići i njihove obitelji mogli kod nas osjećati što ugodnije.

Uređenje prilaznih putova

Osim čišćenja jezera, aktivni smo u održavanju prilaznih putova do i oko naših voda, do kojih stižete vrlo brzo.

Ribički dom u izgradnji

U toku je izgradnja našeg ribičkog doma, koji se nalazi uz Drugo jezero, u hladu visokih stabala.

Dom će biti zidana prizemnica sa kuhinjom, uredskim i skladišnim prostorom, a biti će otvoren za sve članove.