SRD Štuka Strmec

Naša jezera i rijeke

Ribolovna zona Sportsko ribolovnog društva “Štuka” Strmec obuhvaća, rijeku Savu – desna obala od skele u Medsavama do Podsusedskog mosta, potok Rakovica od mjesta Domaslovec do ušća u rijeku Savu, jezero Kipišće na ulasku u mjesto Strmec, te jezera Strmec između Save i mjesta Strmec.

Jezera

Najveće jezero unutar ribolovne zone je Jezero br. 1 koje je smješteno između rijeke Save i naselja Strmec. Okoliš je uredan i sa mnogo opreme – klupama, roštiljima i koševima za smeće. Jezero je dugačko i obala je dostupna u cijeloj dužini.
U blizini i oko najvećeg jezera nalazi se još nekoliko manjih jezera koja ujedno čine oazu mira i prirodno mrjestilište riba, te čitavo područje ima status zaštićenog krajobraza, a zbog blizine Save vodostaj u jezerima oscilira ovisno o godišnjim dobima i protoku Save, pa se kreće u prosijeku od 1 do 3 metra dubine.

Jezero Kipišće

Jezero Kipišće je, radi svog položaja, naše najpoznatije jezero. Smješteno je na ulazu u Strmec na cesti za Svetu Nedjelju. Jezero je u potpunosti uređeno sa šetnicom, parkom i dječjim igralištem, okruženo je raznovrsnim drvećem i boravak na njemu je vrlo ugodan. Širine je oko sto metara i najveće dubine preko tri metra, te bogato svim vrstama ribe.

Rijeka Sava

Ovo je ujedno ljepši dio savske obale, između Podsuseda i Slovenske granice, sa pogledom na pitome obronke zapadne Medvednice i Kamene Svate. U blizini je i nadvožnjak autoceste za Krapinu, pa je novopridošlicama i izvrstan orijentir za dolazak do široke šljunčane obale.